Egységben az erő – Fő az összetartás

A Fiatal Szabadidomítók Közössége 2012. július 29-én rendezte meg az első Nyílt Napját Diósdon. A csapat nagy része már pénteken megérkezett a helyszínre, ahol kényelemsen berendezkedtek. A vasárnapi nap nagy izgalommal kezdődött, ugyanis egészen reggel 7 óráig szakadt az eső. De szerencsére az időjárás megkegyelemzett, és a kezdésre gyönyörű idő lett. A napot egy rövid megnyitóval kezdtük, ekkor még bőven érkeztek a vendégek.

A fellépők sorrendje: Zsebe Zsuzsanna és Anita, Nyárasdi Jana és Harold, Gál Gitta Szöszi és Enigma, Tászler melinda Patás és Hex volt.

“Remek napot zártunk. A lovaim nagyon jó formában voltak, és mivel itt nem show-t, hanem tényleg a képzés lényegét kellett bemutatni, ezért valóban nyílt edzést tartottunk, kommentálva a látottakat és tapasztaltakat. Bemutattunk olyan feladatokat, amik épp tanuló fázisban vannak, kitértünk a szinkronmunka szépségére és nehézségeire. Hex elemében volt, így a fellépő, korrigálásra szoruló részeleteket is lehetett  látni. Azért jobbak az ilyen előadások, mint a show-szerű bemutatók, mert itt el lehet mondani a miérteket, és valóban a képzést mutatjuk be, nem egy produkciót. Az ebéd utáni gyakorlás pedig nagyon jól példázta, hogy univerzális lovakat képzünk- azaz más kezében is “működnek”. És persze remek érzést adnak, hogy ráérezzenek mások is a mozdulatokra, testbeszédre. Nagyon örülök, hogy sikeres volt a Nyílt Nap, és biztosan lesz folytatása!”