Patással

Tulipán Adonisz -Patás

Patás egy 1999-ben született Tulipán törzsű lipicai herélt. Igen rossz hátas- és fogatló előélettel rendelkezik,  így tehát remekül példázza a módszer sikerességét úgymond „elrontott” lovaknál is. Patás egy vezető személyiség, büszke, „arisztokrata” és van önálló gondolata. Őt nem lehet babusgatni, ölelgetni, mert nem díjazza a „romantikázást” és erőszakkal nem lehet rávenni semmire. Ugyanakkor, mint társ, szívét-lelkét beleteszi a feladatokba és nagyon toleráns lóval és emberrel egyaránt.

A dinamikus feladatok illenek hozzá, és ha megkedvel egy feladatot akkor azt teljes erőbedobással és jókedvvel hajtja végre. Hajlamot és tehetséget mutat a capriole végrehajtásához,  valamint szeret, és lipicaihoz képest remek stílusban ugrik. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2011 novemberében sikerült megnyerni egy házi díjugrató versenyt nyakmadzaggal, kantáros-versenyzői mezőnyben 100-110 cm-es magasságon.

Tulipán Adonisz -Patás

Legutóbb pedig szintén elindultunk egy megmérettetésen, azonban  már nyereg nélkül, szőrén szintén nyakmadzaggal 80-90 cm-es magasságon, és  14 nevezőből 7. helyezést értünk el.

Úgy tartja a mondás, hogy a lovunk a tükrünk. Nos ez teljesen igaz ránk. Az eltöltött évek alatt rengeteget alakítottunk egymáson, így létrehozva egy egymást ismerő és kiegészítő csapatot. Bármikor számíthatok Rá, mindig kisegít és soha nem hagy cserben.

 Apaj 2011; díjugrató versenyünk nyakmadzaggal