Tászler Melinda és Hex szabadidomító előadása a Gödöllői Szent István Egyetemen

Az előadásunk  beszámolója a lovasok.hu-n: http://www.lovasok.hu/index.php?i=84758

Az év első felében kaptam egy telefonhívást  Maros Katalintól – a Gödöllői Szent István Egyetem etológia tanárától – hogy vállalnánk-e Hexel egy előadást az egyetem előadótermében az etológia óra keretein belül. Nagyon örültem a lehetőségnek, és természetesen igent mondtam.

Április 14-én délelőtt érkeztünk az Egyetemre, majd rövid várakozás, lópucolás után el is indultunk az előadóba. Hex remekül helytállt, nyugodtan feljött a bejárathoz vezető rámpán majd a folyosókon át az előadóba. A hallgatók közeledését is jól, sőt lelkesen vette és jelét sem adta, hogy zavarná a tény, miszerint Ő az egyedüli ló az épületben. Az előadáson is odafigyelt és precízen mutatta be a gyakorlatokat: előbb kötélen, majd szabadon így bemutatva, hogy az eszközök elhagyása a cél.

A hallgatók nagy érdeklődéssel figyeltek, kérdéseket tettek fel, így elmondható, hogy az óra elérte a célját, azaz közelebb hozta a lovakat (és ezen belül is a szabadidomítás elveit és gondolatait) a hallgatókhoz.

Köszönjük még egyszer a meghívást és az ötletet Maros Katalinnak, és remélem lesz még példa ilyen megmozdulásokra a közeljövőben!

Tászler Melinda

Képek: Gottschall Gerda // Tóth Edit

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://patas.hu/?page_id=1928): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /cphome/nxt59237/patas_hu/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /cphome/nxt59237/patas_hu/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19